k

si lala

,'128','330','transparent','ffffff');

Friday, April 30, 2010

rumah sewa puncak alam!!! mari2..


today, kami 6 orang iaitu si lala, si nadia, si anis, si mizah, si ya, dan si fatma
pegi mencari rumah sewa di sekitar puncak alam dan meru..
haishhhMySpace..baru tawu nak hidup independent ni susah okeh kawan-kawan
bukan mudah..bukan senang seprti yang disangke..

berpeluh-peluh jgelahh..mereka2 mencari umah sewa..

saye kurang peluh..saye driver jee..peace..hehe(^_^)MySpace

first, kami kua pukul 8.30 cmtuu..kami pegi meronda-ronda di meru..
hermm..xdok pun orang nak sewa rumah..
yelaa..selalunye sape nak sewa kan die sslu hang mcm board tuleh situ
'house for rent/sale'
macam-macam jalan kami masuk
i pulak da jdi pemandu yang bajet terror..
kene horn je sbb bawak keta lembab

eh lori, eh keta yang hon aku..
aku nak cri umah sewa arhh..jgn horn2 lahh..
aku budak baru belaja..kang aku langgar hengkau..muahaha
MySpace

hampe..perasaan kami kerane tiada rumah sewa weh..tiada wehh..nanes wehh(tipuuuuu)MySpace

okey then bergerak ke puncak alam phase 1,2,3..
akhirnya kami berjaya mendapatkan rumah...(^_^) yeayyyMySpace

sebuah rumah apartment ground floor
3 bilik 2 bilik air
8 org
kemudahan:
1.washing machine
2. kabinet dapur
3. meja study
4. peti sojuk..(pentinh nehh,,anis nak masak..hehe)
4. tv astro..(boleh x blaja i jap ag...)..huhu

600 sebulan..mahal ke x korang rase??

okeh..hepy la kan..
tetibe nak balik hantar tuan rumah.
aikk..kenape keta ni berasap nehh..
iskkk konfius2..

so tgk meter kereta adelah HOTTTT!
omg!omg!

si drive ke petronas..


emm sebek ade 2 abg tu baik bantu..die cakap masalah kereta itu ialah:
1. air da kering kontang
2. minyak hitam bocor...

die cakap lgi.kalo i x stop kat situ td tambah air..da meletop enjin tu

wahhhhh..takot glerrrr..
kami x tawu..kami perempuan yang serba kekurangan pasal kereta.
MySpace



5 kate org:

siv said...

Salam...kat puncak alam ada rumah sewa lagi x?..

Anonymous said...

sye ada apartment utk disewa..rumah ground floor, security 24hours, skang dalam proses nak lengkapkan barang dalam rumah tu..sewa rm600 n can nego lagi..sye owner yg friendly..don wori..contact me 0134223957..a.s.a.p-ikhwan-

nut_deya said...

rumah sewa kat atas ni dah ada orang duduk. clik kat post blog ni bulan april 2011 ada rumah sewa yang bakal kosong june 2011 untuk kemasukkan penyewa baru julai 2011. masih available samapai june 2011.

siti husnaa said...

nak tanya,ada lagi x rumah untuk disewa dekat ngn uitm puncak alm ATAU kat fasa 2,3 k??? ,untuk kemasukan bulan feb 2011...sbarng pemberitahuan,tolong email sy kat email ni,husnatilawah@yahoo.com...please,sy ngan 2 org kwn tak dapat cari lagi mana2 rumah sewa berdekatan lg..

TuanRumah said...

Assalamualaikum, Jika ingin mencari Bilik Sewa atau Rumah Sewa di kawasan Puncak Alam boleh klik  Bilik Sewa Puncak Alam. Terima kasih.